Thursday, May 28, 2009

Gain muscle - Protein Drink will helps


Aullea start amik protein drink dalam minggu ni. kalau minum camtu je..mak ai... tak sedap nye lah. lepas tu aullea cuba amalkan 1 scoop + 200ml skim milk.. sejuk2..mmg sedap marveloussss...
Whey Protein adalah supplement calorie rendah hanya dengan kandungan protein (whey) dan mungkin 1-2g carbs/lemak. Protein supplement alone will not make you gain weight. sangat penting utk pembinaan muscle. Otot penting sbg mesin utk bakar lemak. Cardio saja x membantu dlm fat loss. so jgnla takut nak build muscle takut badan berketul2.. mitos je tu.. Refer ni--> wanita mempunyai hormon Astrogen yang banyak dan sedikit hormon testosteron. Walau serajin mana pun anda,sekuat mana pun,segigih mana pun anda ‘workout’di gym macam lelaki buat, anda tidak akan berotot otot besar seperti mereka!Anda tidak akan nampak seperti wanita yang tegap atau "tough’ macam lelaki..Kenapa?Sebabnya jumlah hormon testosteron yang sedikit dalam badan wanita tidak dapat membesarkan otot2 anda, yang cuma bertambah adalah kekuatan,flexibitili dan ketahan fizikal anda! Wanita yang mengikuti pertandingan bina badan berotot otot kerana mereka mengambil supplement dan menyuntik hormon testosteron ke badan mereka.

aullea minum ni 2x sehari.
1. selepas workout pagi
2. selepas workout petang
kalau tak sempat, aullea replace selepas lunch workout (briskwalk lunchtime ke alamanda. mmg penat jalan kaki dekat 1 jam non stop)
so lepas ni selain buat senaman cardio & aerobik..kena buat weight lifting jugak ye... nnt aullea bgtau lg dlm topik senaman lak..

1 comment:

Aku Nak Kurus said...

apa nama penuh produk ni ya? cari protein shake la..any idea whr can i get it?