Friday, August 10, 2012

Baju raya the kids dah setel

Nak cerita psl baju raya anak-anak tahun ni.budget terlebih sudah..tahu-tahu setelah dikumpul-kumpul jd banyak plak baju. Allocation RM500 ni nampak gayanya dah melebihi bajet. Dah dikumpul,baru mengira kos.huhu.xpela,mak tak kisah.baju mak sehelai je xpe yg penting anak-anak. Last year tak terasa sgt sbb anak 1 je hehe. Kali ni dpt girl, mmg pantang nampak. Terus rs nak beli je baju-baju girl kat kedai tu.
Ni hasil menuai sejak sebulan dua yg lalu. I bukan jenis sekali shopping berabis seratus dua ratus beli baju yeee.. Ni sekali pergi mall sambar 1 atau 2 helai je. Antara tempat menuai adalah seperti Jusco, jgn cakap,mcm-mcm branch pergi,fav.kat Au2,Equin,Alpha Angle,Cheras Selatan.tu kalau Jusco la. Selain tu tempat selalu menuai paling dekat tempat kerja, mana lg kalau tak Parkson Alamanda. Ade jugak sambar Sweater both kids kat Parkson KLfestivalCity. Cun giler sweater brand Disney tu,harga mengalahkan baju mummy dia. Lebih RM50 selai,biasalah brand Disney ni mmg cekik darah skit. Xpelah,boleh pakai lama.beli sbb raya nak naik airplane,bebudak ni mesti sejuk kat atas nnt. Selain brand Disney,ada Anakku,Cuddles,Garfield,Pumpkin Patch,Pigeon dan Carters. Utk si abang, sempat sambar jeans Disney selai. Adik xpela, xyah jeans dulu ye..tahun depan ok. Seronok shopping barang anak-anak tak sama ngan shopping barang sendiri. Biasanya kalau term shopping barang sendiri tu kita dah plan, cthnya this time nak pergi beli shoes or handbag. Then beli. Tapi, kalau bab anak, semuanya terjadi spontanious. Jenjalan area baby and kids, nampak ade sale,baju cantik-cantik,terus beli.bukan nye ingat dah beli brape helai.tu lah nasib baik ni dah tutup buku. Close bab shopping. Kalau tak close, esok jalan lagi,beli lagi...aduhh..tak boleh jadi ni. Yg penting,kesimpulannye cukupla sebanyak ni baju raya utk anak-anak. Hubby dah sindir dah,kalau bagi beli lagi mmg kena tambah almari... Ye ye ye...mcm ni la perasaan bila dah ada anak. kalau boleh nak almari besar lagi,senang susun.. Nak je jawab camtu..huhu.tp dlm hati je la..
Dah selesai baju anak, so nak packing plak. Yay! Dah terasa bahangnya nak balik kampung beraya. Esok misi baju raya mummy nye pulak.. :D
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

nadia_fendy said...

sakan baju anak pmpuan tu...lg advance dr lelaki.. :)

N a d i a said...

wahh wahhh.. syok nye mummy dia menyopping baju anak-anak!

Lea balik kampung ehh tahun ni?
Bila mula cuti raya nih?