Monday, October 24, 2011

Entry malas : masuk 2nd trimester

Hai.. dah lama x masuk blog-blog ni..
semakin hari semakin malas. interest ke benda lain plak (selain tenet menet ni) even masuk FB pun mcm terpaksa je skrg. bosan dan jemu..

Sesaje nak update perkembangan diri yg sedia kembang ni.. berat starting preggy 78kg kan.. ni nak masuk 14weeks dah berat pagi td dah cecah angka puaka 8 youuu..80.7kg. jgn jeles..dah lama ai tak bertegur sapa ngan angka 8 ni sejak dipecahkan masa zaman CYC bulan Mei 2011 aritu.. now dah kembali berbestfren balik ngan angka 8.. (ape boleh buat..alasan pregnant boleh diterima)

nausea @ morning sickness pun beransur reda tu lah nafsu mkn menjadik2 ni.. masa nausea tu makan bagai nak rak pun leh maintain je berat..now jgn harap dah ye..mkn nasik sure naik berat everyday.. perut masih not showing sbb maafla lemak tebal lah katakan.. so xde beza pun rupa preggy ke tak.. asalkan baby kat dalam sihat walafiat pun dah syukur.. mcm yg lepas masa 5-6bulan baru org notice.. esok-esok tetiba nak cuti bersalin baru org perasan kot! hehe

entry xde ape-ape ni..saje skodeng geng diet tgh buat ape/ape progress..
wah nampaknya masing2 semangat baru..Lea xpe la..malas sungguh nak fikir bab diet ni wpun kena kontrol jugak makan..xle main suka je hentam..

next cek up 4 bulan kena buat MGTT pulak..minum air gula. hopefully xde la diabetes ke ape..kena jaga2 jugak ni.. ni entry malas tahap gaban smp xde gambar..#okbai

2 comments:

si tuan putri kiUt said...

walaaaaa lekss aaaaa lea heheheh baru lapanplohhh jek tu...

acikkk nii haaaa nek 1kg++ melekat terus angka lapanploh++....pitamm

aullea said...

waa..tngah ileks ler ni..ileks smp x sedo diri dah naik lapanploh..muka xbersalah okaiii..

kecut perut terus nak update berat lepas ni..mencanak naikkkk haha!