Monday, September 12, 2011

PERS : Week Tak yah Weigh In pun tak pe..

Saya tak tahu adakah saya patut menyibuk atau tak untuk PERS weigh in minggu ini??

HEHE.. tak yah di ambil kira la sebab dah disqualified pun kan. cuma jadi pasukan sorak a.k.a pom pom girl utk rakan-rakan seperjuangan PERS.. tinggal beberapa minggu saja lagi.. chaiyok-chaiyok semua!

Untuk minggu pertama setelah disahkan pregnant.

Saya telah menyebat beberapa makanan exotic sepanjang minggu ini seperti..
Tako Tao, Sushi, Subway, McD fries & Chicken Mc Deluxe, KFC, NASI setiap hari, Breakfast wajib sampingan kuih muih selain Nasi Lemak. Dalam mode nausea & vomiting pun selera masih mcm anak raja.. Wajib nak karbohidrat. Cuma air manis je tak layan sangat sampai sekarang. Waktu senggang layan susu skim & biskut Jacob atau Gardenia Ikan Bilis. maknanya tak boleh kasi perut ni kosong..mesti nak makan..makan..makan.. lepas muntah pun berselera lagi nak makan..hish!

Starting weight last week 78kg. Pagi ni pun masih 78kg.
Alhamdulillah masih maintain... alasan maintain? baby kat dalam pun makan sekali.. kalau x pregnant ni sure naik 80kg.. hee

p/s: Pagi ni breakfast exotic lagi... Roti Canai - roti telur bawang banjir!!! yummyliciousssssss!

8 comments:

Gettin'newConchita said...

this is why i miss prenancy so much..
tp belum sedia berjangkit dgn lea hehehe..makanan2 yg di sebut kat atas sgt membahagiakan saya kalau dapat join sekali makan.. :P

azrin_zelina said...

sedapnya tgk roti telur itu, tapi saya belum bersedia nak makan roti canai............kurus dulu!:D

si tuan putri kiUt said...

amboiii3 baby niee.... macam ko mintak yer... hahaha.... takpe janji 2-2 sihat....

jelesssssssssss!! hehe

Bicikut said...

takkan baby pun diet kut,hahaha

aullea said...

kang kurus plak baby tu..haha alasan nk mkn byk dan byk...

amboi...semua nak bedal ye time ni..
mcm jakun plak tgk benda karbohidrat ni..huihui

N a d i a said...

syoknyee~

amaniammar said...

sis..pemakanan kena jga..
nanti kena minum air gula...
takut increase kang memcam doc ckp nnti...
my xprience during 2nd pregnancy only gain 5kg (jga giler pemakanan terutama manisan/buahan...)

mudahan sgl dipermudahkan..
jg kesihatan,bb ye...

aullea said...

wow giler..gain 5kg je?
cukup-cukup berat baby, air ketuban..
salute lahhhhh!