Monday, September 26, 2011

Entry Weigh In 2 in 1

Hai..macam lama je x tulis kat blog kan.. bz bz bz..
sekarang sejak dah preggy memang malas bukak Lenovo kat rumah. lappy tu mcm x berfungsi je dah skrg, mana tak nya tuannya kalau kat rumah xde nak bukak beliau pun. kesian... if sekadar nak FB check kat blackberry pun boleh..
Last week 2 hari kursus Integriti. malu nak ngaku Lea macam dah tersedar jugak lah walaupun sikit. ni buat blog pun amik masa ofis hour.( tak jujur ) tapi dah janji nak limitkan masa plus kena make sure keje siap baru boleh merewang-rewang di alam maya ni.. FB tu satu ketagihan jugak. i will try to limit myself huhu( ye lah tu )
xde lah nak macam dulu-dulu 8 jam mengadap. skrg sejam curi 10min FB pun satu peningkatan! adoih la..
Integriti lah katakan....

Ape cerita 2 minggu ni?
Last week Lea & family stay 2D1N kat Quality Hotel Shah Alam. motif vacay dalam lembah klang? ala saje je tu..escape jap. so aktiviti makan-makan jangan cerita la.. makan sajork. berat naik 1.2kg.. nah amek!


Itu berat pada 19 September 2011.
Pagi ni pulak.. sibuk naik penimbang mcmlah join PERS kan...


Samar-samar pulak.. ada turun sikit 400g. so total kenaikan semenjak preggy ni ialah 600g. tahniah!
Ini pun dah naik byk ni.. dah rindu rinduan ngan nombor 77 ke bawah... entah tahun bila nak capai balik angka tu....
Sibuk kan nak weigh in.. takut la overdose berat naik. sbb makan tak pantang pun nih..
kepada semua rakan PERS yg sedang berjuang di minggu akhir ni.. goodluck to all! nampaknya banyak betul penurunan.. jeles..jeles..
lepas PERS ape pulak??
sibuk je kan nak skodeng diet orang hehe

6 comments:

N a d i a said...

ini orang bukan preggy boleh naik berat camno niie? ekekeke...



nanti letak lah current pic kat blog lea.. nak tengok perutmu ittuu~ ;p

si tuan putri kiUt said...

haaaaaa?? sikit nyer naik?

adusss....ahkak jugakkkk yg naikk ngalah kan org peknen camno?

Gettin'newConchita said...

huwaa..rindunya dgn pregnancy!!!
best sgt dapat mkn sedap2 tanpa rasa bersalah yg teramat LOL..

u r doin great there Lea, i know!! ;)

Bicikut said...

preg xyah diet,hehehe,makan jewwwwwww

cho_zila said...

kalau dah preggy memang tak yah fikir diet dah.. nanti dalam pantang mesti leh kuruih kalau ikut arahan orang pantang betoi2...

Bicikut said...

jgn diet:) cepat2 bersalin,hihi