Friday, September 9, 2011

Di awal kehamilan


Baru konfirm ngan doctor semalam. gi scan =)
sebelum ni buat UPT je..buat 2-3x mmg positif. smlm baru melangkah ke klinik.
Scan utk dapatkan EDD(estimate due date) sbb 1st day LMP(last mentrual period) x dapat dikenalpasti..maklumlah peyod x regular begini la...scan scan tiba-tiba dah week 7. ingatkan baru week 5-6..
maknanya baby PERS la ni yerk.lebih kurang sebaya..hehehe
tak sabar nak besar perut ni sebab perut sekarang pun dah mcm org ngandung 5 bulan..ngandung lemak hee.
mcm lea perut mmg x nampak tunggu la nanti umur 7 bulan ke atas baru org perasan, "eh..pregnant ye?"
huh..dah nak due baru nk perasan. Time tu la baru nak bermegah-megah pakai baju pregnancy..
tu ler x best kalau badan dah sedia ada bulat ni. x le nak berangan awal-awal nampak tang perut -_-

Diet minggu ni sangat ke laut!
OMG...ape nak jadi sejak tahu pregnant ni mmg saje je carik benda bernama karbo..pastu kerap pulak tu makan..jap jap lapor..jap jap lapor.. lepas muntah pun ada mood lagi nk makan..adoi..

Td timbang dah naik sekilo. lagi 3 hari naik lagi sekilo.
cukup cukup!
isnin nanti nk ganti posa. ( ye lah tuuuuuuuu..cakap je lebih)
manja sangat minggu ni..x sedap badan sikit gi cari roti..gi cari burger..lunch wajib nasik. ni nafsu namanya..saja nak amik kesempatan!

bila nak insaf ni...? kwn-kwn lain dah menuju angka 6 & 5 dah weii..
lea menghampiri 8 dah nie...sikit lagi nak lompat boarder! wawawaaaa..

1 comment:

Bicikut said...

xpe, lepas bersalin diet balik,hehe