Tuesday, September 6, 2011

Berkat Diet - I'm Pregnant!


Rezeki di bulan Syawal...
Patutla selera lain macam je kebelakangan ni.. dah mula nak mkn carbo memanjang..
selalu rasa x sedap badan.. check check positif..
Alhamdulillah! we are expecting a new baby. si abang masa tu dah age 2+ hopefully xde lah selasak skrg ni..

TQ kpd program diet bermula CYC - PD50H - PDR & PERS yg beberapa bulan ni sama-sama melalui kehidupan dgn lea.. dan berkat diet dapat jugak merasa angka 70-an (yg diidam-idamkan selama 10tahun) time raya 2011 ni.. aktviti diet terpaksa di stop di sini.. tapi akan dikontrol jugak xde lah sewenang-wenangnya nak menaikkan berat...

Last time start preggy around 87kg gitu dan masa deliver jd 103kg.. naik di saat-saat akhir..masa pregnancy 7 ke 8 bulan tu nafsu nk makan membuak-buak..

Kali ni target bawah 15kg.. harap-harapnya x de la naik sampai angka 100 balik.. susah nk kejar korang nanti hehe :P

TQ kpd yg dah wish tahniah kat fb.. doakan kandungan ni kuat dan sihat ye.. amin!

teringat balik entry ni masa mula-mula pregnant dulu... 1st Trimester

17 comments:

azrin_zelina said...

wah tahniah.....doakan saya juga ye semoga berkat diet ni sayapun dapat anugerah paling berharga ini

amaniammar said...

TAHNIAH!!!!!...

betul tu..diet kena control dari naik byk time preggy nanti ye..
smg IBU+BB sihat selalu..
mudahan-mudahan..bb kaliini will be Princess....
amaniammar xcited bila da preggy momma...

aullea said...

TQ azrin & amani..

hrp-hrp rezeki sesiapa yg sedang menunggu tu akan muncul x lama lagi..
amin!

Gettin'newConchita said...

congrats again lea...
moga2 mama & baby sehat2 sj n yg penting sekali u enjoy pregnancy..
Take k dear :)

jijasakura said...

tahniah aullea....tumpang gembira kat awak...take care ya...doakan saya juga ya..lps ni jaga2 makan juga tau..apa pun yg penting baby sihat cukup makan..:)

isfarina said...

congrates kak aullea! im so happy for u!
:D

shadaziz said...

Tahniah sangat2!
Semoga akan menjadi ibu yang sihat dan anak yang comel sgt2!

N a d i a said...

jaga diri elok elok yah.

harap dapat juga kita berjumpa pada 20 November 2011 nanti. =) ♥

aullea said...

TQ semua..doakan baby ni kuat dan sihat hendaknya.. masih awal lagi dah masuk 2nd trimester nnt baru lega sikit..

nadia, insyallah if tiada aral melintang =)

Bicikut said...

tahniah, lepas pregnent leh diet balik

si tuan putri kiUt said...

Tahniahhhhh leaaaaaaaaaaa....
seronokkkkknyerrrrr kan kan..... berkat diet.....

CikLilyPutih said...

congrats

aullea said...

alhamdulillah.. tq atas doa korang.. hopefully semuanya selamat smp deliver nnt =)

anitadiana said...

taniah..kak ita tumbang gembira...kak ita pun nak baby gak..tahun depat kot..jeles lak..he..he

Mimi Sharif said...

tahniah... tahniah...
tumpang sronok....
nak jangkit jugak!!!!!!

myza said...

OmaiGod AUllea dah 2nd baby...mai jugak ketinggalan sbb diet yoyo..huhu Tahniah AUllea..lea jadi my Icon la since Now..admire ur hardwork kuruskan badan :)

aullea said...

Tqq anita,mimi,myza atas ucapan dan kata semangat..

alhamdulillah,lea pun x sangka.. masih syok berdiet sebenarnya..tiba-tiba kena stop hehehe..