Friday, August 5, 2011

PERS - Daily Log :)

Seperti saranan puan penganjur PERS, kalau boleh kali ni biarlah ada planning @ perancangan yang jitu untuk menempuh sepanjang bulan puasa ni.. perancangan yang dimaksudkan adalah seperti food journal atau diary makan. Sejujurnye ni bukan kali pertama buat food diary, baik di dalam MyFitnessPal ker, buku 555 ker, excel ker, even dalam diary tahunan pun pernah buat! tapi..huhu semuanya di sekerat jalan..
Harapan kali ni agar rajin dan berdisiplin mengupdate diary makan..mungkin lea x update everyday tapi mungkin 3-4 hari sekali, seminggu sekali..asalkan updateee pls!! anggap ini sebagai task. mungkin menyumbang 10% daripada effort nak slimdown, sape tahu kan??

Lepas ni kena ingat dan buat catatan makan ape dan ape...no more excusesssss!
this is part of the journey.. here we go..

RAMADHAN DAILY LOG
Tarikh OGOS 2011
Sahur
Iftar
Exercise
Nota/Komen
1.
Ayam Goreng
Nuget 5pc
Air masak 500ml
-Murtabak ½
-Nasi goreng
-Limau Bali
-Kueh mueh
NONE
1st day puasa kantoi banyak okkk! Belum focus.huhu

2.
Telur dadar
Sosej 2pc
Air masak 500ml
-Sardin Roll berketul²
-Karipap 1pc
-Ayam masak kicap berketul² jgk
-Telur dadar
-Sardin 1pc

NONE
Ayoo! Bila nak CLEAN ni??? Asik kantoi jer
3.
Ayam masak kicap
Air masak 500ml
-Ayam Goreng Uncle Bob
-Grilled chicken wing 2pc
-Sayur kacang buncis
-Cendawan goreng

NONE
Ada jugak cuit-cuit karipap hubby. Bergedil segala.. huh
4.
Ayam Goreng Uncle Bob ½
Air masak 500ml
-Ayam Masak Kari
-Ikan keli sambal
-Sayur kacang masak kicap
-Kacang Tong Garden 40g
NONE


BILA NAK START SENAM NI???? ADEHH
5.
Rendang Daging
Air masak 700ml







♥ ♥ ♥ SYAWAL ♥ ♥ ♥



Thank You Nadia!
kerana sudi sharing table ni...tapi telah dimake-up balik mengikut theme..hehe tetiba hari ni rajin nak tukar layout baru.. :)

Thanks sekali lagi Nadia sebab sudi share tutorial! lepas ni update Daily Log kat Page je.. i LIKEEEEEE!!

1 comment:

N a d i a said...

Lea, buat lah Daily Log dekat PAGE.. Atau buat sticky post pun okay gak.. takut bila lea buat entry baru, jenuh nak cari balik post nih..

Anyways, sama lah kita EXERCISE tak mula2 lagi.. sobs sobs.. air jer berjaya ditingkatkan.. Lea cuma tambah kuantiti air yang diminum yah!

Good luck timbang hari Isnin nanti.. =)