Monday, August 22, 2011

PERS : 4th Weigh-In

Berjumpa lagi kita ke sesi timbangan mingguan PERS.

ini berat pagi ni setelah bersahur ye..maknanya lepas makan & minum sepanjang malam.. maaf xsempat nak snap sebelum sahur sebab terkocoh-kocoh..jam pun dah nak 5.40pagi masa tu.. so tada..berat pagi ni..

tapi memandangkan lea untuk bulan puasa ni  telah menggunakan berat di kala petang agak-agak jam 4-5ptg camtu utk weigh in PERS...so reverse sikit 12 jam. berat petang semalam...tada..

Komen:
Syukur ade jugak penurunan daripada minggu lepas.. tapi kan between minggu lepas lea ada ternampak angka lagi rendah, mungkin sebab faktor hari sebelum tu lea ter miss sahur so less sangat air dlm badan.tapi abaikan, sebab sehari lepas tu lea melantak boleh tahan siap mkn murtabak bagai..  dan ini lar hasilnye..

mampukah minggu depan utk turun lagi atau atleast kekal dengan weight ini?
minggu raya nanti lea hiatus seminggu nak bagi can badan reward menikmati hari raya.. harap-harap selepas kembali dari berhari raya nanti berat tak lebih dari angka 79 puaka tu!!

16 comments:

Kehelan said...

sebenarnya 75 ke 76? ehehehe

amaniammar said...

Congrats...

Xpe sekurang-kurang da penurunan dari minggu lepas....
berat amaniammar pun ptg b4 berbuka dah cecah 60.7kg..but b4 sahur 61.2kg jer...

kita teruskan usaha bergini..mudahan raya kelak x kalut naik mendadak

I'Allah

Bicikut said...

tak habis2 dengan angka puaka 79 tu,hehehe. da turun maintainkan je, selagi jaga makan, takkan naik punya

aullea said...

kay,
nak sedap amik berat ptg hehehe..tapi actual nye 76 la kan..tapi x boleh pakai gak 76 tu sebab baru lps melantak air 500ml & ayam goreng seketul.. sepatutnya sebelum sahur.

memandangkan dah guna berat ptg utk bulan puasa ni, so lea amik bacaan ptg je la..lps raya nanti back to normal..hehe aci tak?

amani,
TQ..wah kalau gitu dah pecah la angka 01 tu yee.. xpe..amik yg mana sesuai.. all the best

aullea said...

bici,
pressure tau tak 2 bulan kat angka puaka 79 tu.. sbb tu lps raya ni risau kalau lebih 79 sure stuck lagi 2 bulan kat situ..waaa x sanggup!

ala, mcm x real je kalau lepas raya tak naik..so bajet siap-siap berat naik 2-3kelo..hehehe

maintain??? wah miracle tuh!

Bicikut said...

amik je bacaan yang terendah, tak kira masa bila, tu bleh bagi kite semngat. nak maintain = jgn minum air gula - jgn makan nasi. yang lain bedal je

aullea said...

bici, tQ!

mmg itu pun yg lea buat. amik bacaan terendah. so that next week ada motivasi nak beat lagi angka tu..and so on so on..

tp lps raya..back to reality. amik bacaan lps bgn tdo..

Bicikut said...

haah, selalu amik bacaan time bangun tido, atas lepas mandi pagi2, bulan puasa ni leh gak amik time sebelum buka puasa.

si tuan putri kiUt said...

alhamdullilahh semakin turunn kan kan.... takotzzz nak beraya laa cam ni...hehehe

Gettin'newConchita said...

this week mesti lea dah boleh dapat less than 75kg..jiayou!!! =)

aullea said...

TQ con & faiz..

takutnye nak beraya ni..takut lupa diri hehe.. try aim not more 3kg gain...kalau maintain..itu satu kejayaan!

N a d i a said...

amboihh..


makin mengejar Nadia nampaknyee ni.. takuttttt... ;p


apapun, tahniah! Turun 1.6kg tuu.. keep it up Lea!

aullea said...

x aci kan. nadia pakai berat pagi..
so ada sekilo+ lagi nak kejar nadia nie...

slow-slow tau..dah nak raya ni..

Ummi Ammar said...

Lea.... tahniah.. banyak tu turun.. tapi tengoklah Lea makan apa kan. betul betul atkins menjadi... tahniah

aullea said...

ummi ammar,
terima kasih ye.. mmg minggu ni agak strict tapi ada jugak kantoi sana sini..hehe

nasib bek turun

Latika.Dot.Dot. said...

*merayap ke semua blogger ters. :)

syoknye maken menrunnn