Saturday, August 20, 2011

Day 20 dah ye..

Alhamdulillah dah 20 hari berpuasa..

so far so good x ada lah terbabas sangat minggu ni..cuma malam tadi during midnite gi blasah sepaket popia simpul..wakaka.. abis lah diet. iftar & sahur leh tahan lagi mengadap protein semata.. (kuatnye imanku minggu ni)
tapi! jgn gembira dulu.. minggu depan tinggal seminggu lagi nak raya.. 1st week raya sure gain balik atleast 3kg..ya allah jgn lah lebih 3kg..takut ni wey. x konfiden langsung leh naik bawah 3kg. mcm x tercapai hasrat nak beraya kalau x naik 3kg..(dlm erti kata lain : tak kan lah time raya nak fikir diet)

so ada baki seminggu lebih ni kena buat yg terbaik..kalau boleh bawah 75kg!!
wah bermimpi kah daku ni??

(Selingan)
Menu iftar hari ini ialah...

Ikan pari bakar..RM5 ku sorang bedal..
kenyangggg! dgn bantuan air 1liter..kalau takde air, sure perut nak mintak mcm-mcm lagi..
alhamdulillah..masih stick to the plan!
semoga ada penurunan utk weigh in minggu ni. :)

2 comments:

Gettin'newConchita said...

keep it up Lea!!!

i naik semangat bila u mcm ni, hehe..
that Pari Bakar woohhh nmpak sgt sedap.. besok nak carikkk la :))

amaniammar said...

Congrats...

Keep it up...mudahan membuahkan hasil