Friday, August 12, 2011

Bagai telur di hujung tanduk

Macam tu la status diet lea sekarang..

berat statik. bermain di area 500g..up and down..kejap naik 200 turun 300 kejap turun 400 naik 500 dan begitulah keadaan di minggu kedua berpuasa ni..

apa yg lea detect, ketosis dah x running lagi..walaupun makan belom 1000kcal dan mengamalkan low carb..
buat clean pun tak nak jalan tu yang buat demotivated..dah ikut rules pun tak jalan ni kenape..?
walaupun ada kantoi sana sini  seperti kat DAILY FOOD LOG tapi still x mkn benda bernama nasik..
nak fikir jahat, baik aku makan nasik..dah alang-alang naik, kasi naik terus.. ha! almost terfikir ke arah itu tapi lea cuba bertahannnnnn!! wah esok lusa tak tahu la..weekend menjelma!

kdg² sedih gak org lain mkn nasik/roti/bihun dll tapi naik sikit xde hal.. lea? x makan pun benda obvious carbs camtu tapi naik jugak ape kes..? nak tukar diet x sanggup dah...ini yg the best lea boleh turun berat pun..nak pakai produk?maaf tak mampu...

oh! hampir² hilang fokus.....entah dapat ke tak bertahan ni.....*finger cross*

5 comments:

si tuan putri kiUt said...

sabar lea... kita hadapai masalah yang sama ni....

N a d i a said...

Lea,,


awak tak makan nasi ponnn bila nak ubah status NONEnoneonoenoenoe tu kepada JM, JM, JM? Hehhee.

Cuba lah up sikit, buat senaman.. insyaAllah ada perbezaan tuu.. all the best dear!

Gettin'newConchita said...

masalah kita sma lea, i pon naik turun 500g ni..bila sda jd mcm tu, rasa give up.. geram pun ada, sudahnya i mkn join hubby n kids mkn x ingat dunia.. :(

hopefully, we'll be right on track semula.. kuatkan semangat ye lea

Kak Aya said...

sabar-sabar......kak aya pun sama, minggu lps turun 1kg, minggu ni naik 1/2 kg.

aullea said...

wah ada geng rupanya..ingat lea seorang dilanda masalah kedegilan turun berat... stress kan. kalau give up terus lea join hubby mkn nasik jugak.. tapi nasiblah hari ni KFC jadi penyelamat.. ye..still protein kan. so xde la terjebak sangat smp nak mkn nasik...

ok sama2 kita perbaiki lg utk mggu depan ni..nonenonenone..hehe bila nak mula senam niiiii?