Tuesday, August 23, 2011

3kg for RAYA

Apakah akan terjadi seminggu selepas raya nanti?

Adakah berat akan naik? turun? maintain?

Dengan ini lea mengumumkan lea akan hiatus sempena raya selama seminggu..so maknanya lea akan off diet. jangan tanye makan ape dan ape sebab memang tak mampu nak diet time raya.. selain nak beraya dengan tenang..x moh pikir bab diet okayy..sakit hotak kang..
Kalau MAINTAIN adalah sangat alhamdulillah dan TURUN adalah TIDAK MUNGKIN. hahaha

Oleh itu, lea membenarkan diri gain sebanyak 3kg sempena raya 2011 ni..
mampukah lea berada di bawah paras 3kg???

*pray*finger cross*


 wajib makan ni..ada sekilo kat rumahhhhh...wah tak sabar nak makan popia!!!!

12 comments:

yannalayola said...

wahh... bagus lea ada target.. at least boleh agak... keep on track...

Gettin'newConchita said...

Slmt Hari Raya Lea!!!!
Popia pun my fav, kita mmg sejiwa bab mkn2 hehe...lps seminggu update tau, nanti i rindu baca2 kat cni

aullea said...

yanna,
tq! kena plan kenaikan awal-awal..so that nnt nak update xde la terkejut beruk naik byk kan???

reverse psychology namanya nih..hihi

con,
taste sama eh..kan? sedap giler ok.. lea sorang leh abiskan sekilo tu seminggu kot! haha tamak!

kuih muih blakang kira,popia duluuuuuuuu!

amaniammar said...

uhuhu....

membenarkan naik sampai byk tu..
erm...btul jg...klu dah beraya kdg tersasar jg....

tp pe pun keep it up
keep on track

Cik Jue said...

Nak naik 3kg senangkan,nak turun punyalah payah...tak per kita nih insan2 terpilih untuk mengharunginya...

aullea said...

amani,
3kg tak banyak bagi lea.
sebab kalau lea off 2 hari je boleh gain senang-senang 3kg. apatah lg seminggu. di tempat org lak tu(x biasa dgn environment,susah nk minum air,toilet)
kalau dapat capai 3kg i.e below 79kg pun dah bersyukur giler.

79-76=3kg (berat pagi)

aullea said...

thx cik jue,
tgh control dlm sedar diri ni sedang berdiet pun boleh naik apatah lagi keadaan di luar kawalan. seminggu pulak tu di tempat org. makanan org.

xtau la nak cakap...boleh ke tdk 3kg ni...hopefully bawah 79 bila kembali nanti..

si tuan putri kiUt said...

faiz ade popia simpollll....hehehe bli 2 balang Rm50.... camne ni?? nak tutup mate je ke??

aullea said...

faiz,
xyah tutup mata..
bak siniiiiiiii!!!
bagi lea abiskan..hahaha

Bicikut said...

ala. sayangnya 3kg tu..takyah la..maintain da la...

myza said...

can i see ur latest pict at 75kg lea..plz..i need some motivation rote now..hehhee

aullea said...

bici, camne nk maintain? kan nk raya ni! hehe

Myza, ok lea tepek pic..tp bukan 75 tu la..maybe 76-77 kot..