Monday, July 11, 2011

Hiatus! tapi update jugak..

Ok, sebenarnya minggu lepas dlm mode 'layang-layang terputus talinya'...
semuanya bermula pd hari khamis yg lepas.. isnin-rabu adalah hari diet suksess..
entah nape pd hari khamis yg lepas, selepas kuar bilik meting 6 jam tu lea terus hilang fokus akibat terlalu lapar..marah kot sbb kena tahan time lunch.. abis meting kul 3pm..kuar je bilik meting trus mkn ape yg ada je iaitu nasi lemak & cekodok 5 bijik.. ditambah dgn sugar crackers 3 keping.. balik umah gi pasar malam, cari nasi lemak sbb x puas nasi lemak kat opis xsedap & sejuk(dek aircond) dah la xde telur..tapi lea mkn jugak separuh sbb dah terlalu lapar..(kalau puasa xde pulak lapar mcm ni) huhu..


ingatkan berakhir reward(anggap je la reward wpun x plan) pd hari khamis, tapi berlarutan hingga ke jumaat, sabtu & ahad! Sabtu paling x diet sbb minum air xsampai 1 liter.. blasah kuew teow grg, GCB set, nasik 3x sehari, roti, kopok WISE, dll.... wah meriah betul menu 4 hari ni.. semangat yg hilang entah ke mana.. akhirnya semuanya berakhir semalam, bila dgn paksa diri utk memulakan sekali lagi perjalanan diet ni yg adakalanya up & down.. 


yup, minggu lepas down sangat..smp mcm rasa unless je berdiet selama ni.. tp hari ni dengan semangat yg baru lea bangkit semula dgn berat yg naik sekilo dari minggu lepas..hari ni lea mula balik from zero.. start balik reinduction..hrp² minggu ni dapat menebus kembali ke berat minggu lepas atleast..


kalau tgk history berat (refer kanan >>>) mmg akan adanya naik turun tp xsangka plak secepat ni lea down.. 
(actually down sebab dah 2 bulan kat angka ni x berganjak-ganjak pon) i'm not fully push myself!huhu
xpe la go slow...baby steps. hopefully ni jd lembaran baru/permulaan baru dlm misi ni. adatlah, jatuh & bangun.jauh lgkan journey ni...


So utk weight update PD50H minggu ni berat lea.. 79.5kg..gambar akan ditepekkan kemudian..
dah 1 penalty kena.. limit naik 3x je kan?? hopefully mggu depan ade penurunan pulak..

3 comments:

si tuan putri kiUt said...

faiz pun naik gak 300gm....

mgg ni wat betul2 yek....caiyok3

aullea said...

faiz,300g je.. boleh punye.. lea ni nek sekilo ni.. nak sampai angka 78+ pun terkial-kial lagi ni dah berbulan.. adoi..frustt

N a d i a said...

gambatte Lea!!

Bila down nih memang hormon cortisol akan menyerang! Itu yang buat terasa macam hape jee.. udahnye sendiri yang merana.. (rujuk pada diri sendiri gak nih)..

Ape pon, usaha itu tangga kejayaan! Bayangkan dari 104kg Lea dah turun ke angka 7!

Bayangkan dari angka 7 tuh Lea akan ke angka 6 dan seterusnya... 5!!

Yakin boleh Lea, bila terasa down, baca blog yang dapat berikan Lea inspirasi.. you can do it! =)