Thursday, June 2, 2011

Emosi bila berat naik...

Stress & tension sebab berat naik. naik ke angka puaka balik..
entah nape.. check balik semalam bukan ade makan pelik² pun...paling kuat pun makan kopok leko 1pc & kacang green peas. yg lain-lain macam biasa jek.. still beratkins. kantoi sikit² je pun. xkan lah terus naik byk tu.

bisikan baik ---- "banyak songeh plak.. dah x clean tu ngaku je lah.. warning dari scale tu..so be alert. xle main-main..kena re-fokus.jadikan cabaran.jgn kantoiiii lagi..nanti nyesal..dah masuk angka 8 nanti nangis airmata darah pun x berguna lagi.."

bisikan jahat -----"eeeii..geram. rasa nak reward je hari ni...dah alang-alang naik 79+ tu makannnnn je lahhh ape² yg teringin tuu... biar naik sekali banyak, pastu baru ko restart balik.. ala..macam x biasa..ko diet ketat² komando ke ape ke masih gak di takuk lama..lagipun arini besday hubby ko kan...so kenalah makan special sikit...KARBOHIDRAT~lalala"

Adoii...tolong...tension. dua² bisikan ni terngiang² pagi ni..si kiri cakap ni si kanan cakap tu...
dah rapuh dah semangat ni...bila² masa je leh kantoi ni...air pun 500ml x abis lagi ni...waaa..kenape niiiii???

Hari ni besday hubby...mood dah potong pepagi.. alahai sian hubby..HAPPY BIRTHDAY SYG..
i love u so much! nak datingggg~

3 comments:

amaniammar said...

xpe llea... lg pun kamu kira berjaya mengurang berat almost 10kg in 3moths tau..
ibarat roda kehidupan kita ada turun naik..
but atleast no tu x seperti no memula dulu...

keep it up.. don't give up dear...
saya pun pernah bergitu

myza said...

dont give rakan seprjuanganku aullea..at least dh masuk angka 7 ..caiyok3 mayza ni di takuk lama lg

aullea said...

amaniammar,
tq atas kata semangat tu..mmg turun naik ibarat roda..skrg ni ibarat layang² terputus talinya pulak..waa kena mula balik ni..dah warning dah angka 8 tu..risau lea!!

myza,
lama x dgr berita..mcm² nk tanye...mana blog myza tu?
meh la kita restart balik..jomm!