Thursday, May 5, 2011

Restart Diet Day 2

Hari ke-2 berdiet selepas naik 500g..
target to eat clean as clean as possible..


tau tak 'clean' tu ape? pandai-pandai bagi istilah kan..hee
kalau dlm Atkins kan limit 20g carbs per day..so tahap clean ke tak tu bergantung ngan ade tak langgar pantang larang dlm Atkins.. kalau level Induction, obvious carbs mmg x boleh yer.. 'obvious' carbs tu ape pulak?
for example karbo yg ketara la mcm nasi, roti, minum manis, bihun dll.. kalau dah sentuh ni dah kira KANTOI.
ulang balik restart..huhu..kalau sesuap dua HALAL je lah pejam mata..


macam tadi la, kalau termakan benda x sepatutnya mcm sos cili ke kuah sambal yang manis ke..kira x clean la tu..tp mcm lea jenis tak kisah punye.. kadang-kadang blasah je..xde nye nak 100% clean..haha 


so hari ni agak-agak 90% clean sbb pepagi breakfast makan kropok ikan (kropok keping dari Terengganu) ofismate bawakkan..sedap gila ok! makan 5 keping non stop pastu tambah lagi 5 keping.. aduh..halalkan je lah..harap-harap x spoil diet..


nak buat camne..daku pun manusia biasa yang ada perasaan dan nafsu nak makan keropok ikan..huhu
layankan je lah..
ni menu day 2..here we go!


BF:
-kropok ikan 10-15 keping (argh..kantoi eh)
-telor rebus 1 biji


Snack:
-kacang tong garden 40g


Lunch:
-2 pc drumstick masak sup


Dinner:
-telor rebus 1 biji
-1 mangkuk dhal ayam (ayam 2-3ketul)


harap-harap masih on track lagi..

3 comments:

Faizaharis2 said...

saya dah kelautttttttttttttt dahh.... huwaaaaaaaaaaaaaaaaa.......
NASI jahatttt laaaa...hahahaha... memang perasan sgt bila start mkn nasi berat menjadi2 naik....ishkkk

N a d i a said...

Aihh..

Tong Garden jugak dimakannye! Saye nih tak arif pasal Atkins tapi kalo snack tu buat makan tomato ker green apple ke.. boleh tak?

Kalo boleh, apa kata Lea cuba buat tu untuk snack.. =) mesti hasil lagi cepat next week..


kasi cadangan je nih.. hehehehehe

aullea said...

faiza,
mmg mkn nasik berat naik woo.. sy x mkn nasik tapi mkn mcm bihun ke roti pun berat naik ma..apatah lagi benda nasik.. kena ready awal2 naik berat if ade niat nk mkn nasik..

nadia,
err...tomato?apple?hehe..mcm x best je.. camne nk cakap, lea mmg x leh tinggal benda nak kunyah mcm kacang tu..waaa..takut nnt hilang akal berjauhan lama-lama ngan kekacang..nnt terkantoi lagi byk..
hehe tapi much appreaciate cadangan nadia tu..insyallah one day kalau terbukak hati ni.. :)