Wednesday, May 4, 2011

Restart Diet Day 1

Restart diet Atkins..
ni je lah yang mampu.. egg detox extreme sangat..kira kalori nnt rasa bersalah pulak makan nasik..
so atkins je lah..malas nk pk panjang.. kali ni diet try avoid frozen food.. dah check peti sejuk, xde stock sosej & nuget.. nak x nak kena la rajin bawak bekal.. xpe..weekdays tinggal khamis & jumaat je..

So far Day 1 ni clean la jugak walaupun ada makan 1/2 paket sos cili..makruh tu hehe..tp halal je lah..x lalu plak mkn ayam grg cenggitu je..

meh skodeng menu day 1:

Bf
-sayur kacang 1 cup
-telo dadar 1pc

Snack
-telo goreng 1pc

Lunch
-ayam goreng 2pc (yer ada tepung) blasah jek

Snack
-kacang Tong Garden 40g

Dinner
-sayur kacang + carrot 1 cup

entah ler brape gram carb semuanya.. byk fibre..hopefully ketosis buleh on..
nak lupus balik 500g naik ni je.. arghhhh tension bab berat naik...

3 comments:

nadia_fendy said...

go aullea..go!! same2 kite diet k..

N a d i a said...

Lea..


Kalo tak makan snack tong garden tuh lagi cun lah. hehe


Ape pon, yakin boleh!

Moga-moga angka 79.9 minggu depan! =)

aullea said...

TQ nadia & nadia..
wah dua-dua nadia hehehe

tapi snack tong garden tu xleh tinggal..tu jer kacang / jajan yg boleh dimkn during atkins.. kalau xde benda kunyah mmg hanyut mkn kropok / maruku dll..

nak x nak kena simpan stock kekacang dlm diet huhu.. utk yg kira kalori baik lupakan mkn kacang ni sbb sepaket kecik je dah 240kcal.. x berbaloi.. tapi carbs..rendah jer.. :))