Tuesday, May 3, 2011

CYC Weigh In Week 9!

Ye ke dah week 9 ni? cuba kira balik...
cam x sangka pulak dah 9 minggu ( 2 bulan ) berlalu dengan CYC contest ni.. tinggal je lagi sebulan (May) ni nak abis dah..huhu tapi x kemana-mana pun..masih di angka 8.. uwaaaa..

last week dengan jujurnya telah gain weight menjadi 83.2kg
setelah seminggu berdiet ala-ala komando berat pagi ni menjadik..tadaa!!


jumpe sekali lagi angka puaka 81++ nie..hoho
alhamdulillah.. ade gak penurunan walaupun x dapat nak beat berat minggu sebelumnye..
entah la...mcm dah xde perasaan je nak pikir ke angka 79.9 tu..
dah masuk 81-80 ni dia dok tang tuuuu je..tggu give up terus melantak naik balik 2-3kg..
pi mai pi mai tang tuuuuuu jugak...!!

apepun tetap bersyukur dah sebulan² ni masih di area 81+
pencapaian yg baik jugak sebenarnya dlm tahun ni compare sebelum² ni 85 ke atas..
cabaran jugak nak diet minggu lepas ni sbb cuti-cuti dok umah..gi umah sedara mara..makan-makan..
dugaan sungguh!
skrg ni mmg x clean pun diet..makan kepek jajan mcm² yg ade d dpn mata..(makan je..halal..pejam mata, esok diet balik) kang x makan terus, kempunan plak kan..bila kempunan asik terpikir² je smp stress..bila stress jadi lah x menentu blasah bukan-bukan.. baik mkn aje..

kengkawan CYC yg lain, ape cer? susah la nk kejar balik yg tgh leading skrg...lea baru brape kg je turun ni..
kalau tak bertahan ni mahu naik balik..
hrp² ending CYC nnt x kembali ke berat asal, sudah..haha

8 comments:

Kehelan said...

bestnya senang turun! lea senang naik dan senang turun kan?

N a d i a said...

Pergh!

Banyak tu turun nak ikutkan dari minggu lepas.. still ringan lagi dari saya..

adoi, camno eden nak kejor nih?


apepon, tahniah yee!!

keep it up Lea! (^_^)

aullea said...

kay & nadia,
thank u..

ha ah bila peratikan berat ni patern dia mcm tu... kantoi sikit senang naik 2-3kg pastu seminggu diet balik turun balik ke asal..tapi bila dah sampai angka asal balik(now 81+) dia akan stuck melepak kat situ memanjang...

diet gile² pun dia wat dek je.. masih kat area tu..tu yg tension melantak balik.. meta rendah kot.. susah nk bolos..

N a d i a said...

Lea,

Cuba maintain diet cam last week dan tambah air mineral water tu.. exercise buat jer squat down atau reverse lunge kat rumah..

boleh boleh

chaiyok!

Diana S said...

congrats lea.. byk turun tu.. jeles i tau.. kita ni sama la.. asal melantak je mesti berat melambung naik.. huhu.. kan kan..

well, apa2 pun congrats! keep it up! :)

yanty said...

tahniah, keep it up! just nak share..dulu yanty pun masa starting berat 85kg...nak turun ke 80kg tu memang senang(alhamdulilah) tapi bila 80kg nak ke 79kg tu yanty ambik masa 1 bulan setengah nak pecahkan angka tu..
yanty punye tricks...keep exercising...mkn oat mlm2..tapi hari weekend makan ape yg u rasa nak makan...pastu isnin...displin diri balik..insyaAllah..tapi percaya ckp yanty..bila dah pecahkan angka ke 79 tu..insyaAllah senang balik nak turun.

aullea said...

wah tq yanty atas tips & kata semangat tu..

tu yg buat lagi semangat nak pecah angka puaka ni..xpe biar lambat asalkan pecah jugak..

skrg xde eksesais..adoi malasnye..
hee alasan

Faizaharis2 said...

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jelessss3!!!