Tuesday, May 31, 2011

CYC Weigh In FINALE~

Final week CYC!
Akhirnya perjalanan contest CYC (cut your calorie/carbs) selama 3 bulan bermula 1 Mac 2011 yang lepas, at last sampai ke penguhujungnya..

Starting weight 85.2kg on that day..terumbang ambing di pertengahan Mac naik sehingga 88+
dan dengan semangat yg baru memulakan balik perjuangan sampai lah pecah angka 8 pd hari bersejarah 10 Mei 2011 & teruskan momentum di angka 7 sehingga hari ini.
Actually dalam minggu ni mmg diet ke laut..bermain di area 79+ kadang-kadang cecah angka 80.x..Last-last minit baru nk berdiet komando.Alhamdulillah setelah di seru beberapa kali,berat pagi ni menjadi...

Walaupun x banyak mana tapi kali ni berdiet dengan CYC berjaya mencapai target iaitu 79.9kg..tak dapat top 5 pun xpe sbb dah puas hati misi nk capai angka 7 berjaya... next misi nak capai 75 pastu 69.9 pulak..
Terimakasih kat geng CYC yg keep memberi semangat kat fb & kat blog ni.. especially nadia, pesaing terdekat hehehe... buat cha jugak yg convince lea utk join contest ni...kalau tak mmg agaknya berat lea masih di takuk lama entah² dah capai angka 9 balik... yanna, tilot, kay, ummi, ina, dll teruskan perjuangan utk berdiet ni..insyallah lambat laun tercapai jugak.. wah ucapan..macam menang 100k!

lossing like baby steps.. 100g sehari pun takpe janji turunnnnn :) 
fightinggg!!!

6 comments:

yannalayola said...

tahniah beb!!! banyak turun.... mlm tadi sy lupa nak seru... patutlah berat turun sikit... hhahaa..

aullea said...

tq..ala esok naik balik ni 79+ puaka...tu yg lemah tu...kalau ikutkan ada lagi bawah 78.4 ni huhu..sape suruh mkn x ingat...

yanna lagi best..dapat bawak balik hadiah tuuu.. congratsss

N a d i a said...

Yanna.. seru sikit okay gak tu dapat gak berat turun..

Saya berat naik 1kg!! Lea dah tinggalkan saye jauhhhhh ni..


Apepon, tahniah Lea!! Anda memang pesaing yang hebat. =)

Teruskan usaha capai destinasi yah. Gambattee!

si tuan putri kiUt said...

waaaaaaaaaaaaaa 78 sudahhh.....tahniah2.... faiz baru nak insappp ni..sedeyy...

amaniammar said...

congrats lea...

x pe..asalkan jgn putus asa...
teruskan usaha kamu untuk lossing weight..

rsa cam sedey je bila CYC habis..
even i'am not one of da contestant
tp teruja bila nengok kalian..

tetap follow update blog

EZAN IDMA said...

congrate :)