Tuesday, April 19, 2011

Week 7 Weigh In..pepagi buta buat entry,,

First !!
Bangun tido terus urusan toilet dan bertenggek atas penimbang! Klik! Amik gambo sat..
berdebar-debar plak naik penimbang pagi tadi..  sebelum ni dah timbang sekali hari jumaat lepas, ada jugak penurunan beberapa ratus gram dari weigh in last week. timbang hari jumaat sbb nak check berat brape sebelum incase 'kantoi' semasa weekend. nampak gayanya weekend kali ni berjaya maintain atkins, tp kuantiti tu ter over dose plak mkn ayam. huhu. xpe noo janji xmkn benda putih-putih tu spt nasi/roti/mihun/segala mak nenek carbo yg high g.i..

Berat pagi ni setelah 3 minggu lebih plateau kat 81+ akhirnya..tada!

Perasaan?
:D nak lompat-lompat leh tak? kuii..
alhamdulillah sejarah minggu lepas TAK berulang!
berganjak jugak ko ye nombor.. penattttt! penatttt nak tunggu angka baru..
dah xmo nampak angka 81+ dah.. sekarang slow-slow menapak ke angka 7.. 100g sehari pun xpe..i redha you..
berkat eat clean selama ni, akhirnya pecah gak angka puaka tu..
tips nak pecah plateau --> stick to the plan & bersabar.. insyallah one day timbang tu bosan angka tu..lama2 dia turun jugak..(ye lah tu cakap senang..tp dulu aku gak yg tension)
harap angka ni terus bergerak mencapai my ultimate goal angka 7 tu..
chaiyok kpd semua geng! sama-sama kita usaha double utk minggu ni!

5 comments:

Diana said...

morning.. wah wah wah.. ada penurunan.. tahniah lea! :D tak lame lg dah blh dpt angka 7 tu.. teruskan usaha.. jgn putus asa..

Kehelan said...

waahhh! minggu depan Lea.. 79 kg!

Tilot said...

tahniah lea...!!! mgu dpan mesti target angka 7 dah ya... :)

N a d i a said...

wahhhhhh!!!

Lea dah tinggalkan saye lagii!

Syabass Lea..

Nak dekat dah tuuu nombor 7 kat depan tu.

Bagus, bagus.. keep it up tauu!

Bestnyaaaa~

aullea said...

Diana,Kay,Tilot,Nadia,

TQ semua.. hrp-hrp mggu depan ada penurunan lagi.. tapi hari ni dah reward day dah sbb dah sebulan berdiet non stop. xpe esok restart balik.. huhu..doakan kita semua berjaya~