Tuesday, April 12, 2011

CYC Weigh In Week 6 wehh!

"cabaran minggu ni lg sukar nak mengekalkan atleast sama ngan angka ni lg.. bersabarlah..



stick to the plan. dont ever give up! (dlm hati dah nk give up sebenarnya..) stresss huhuh "
- quote dari luahan hati minggu lepas.
 
dan hasil timbangan minggu ni adalah....
 
nah amek! ye..sama mcm minggu lepas! 81.6kg. xde gambar. gambar seperti entry di bawah sbb xsempat blutooth ke lappy. pc opis masih kuno,xde benda nama blutooth.. huhu
ni walaupun angka sama mcm mggu lepas tapi bukan statik namanya..ni namanya baru balik dari menyelam ke laut dalam...
alkisahnya minggu lepas sebelum timbang week 5 tu berat lea penah naik smp 83.6..akibat alasan period(maklumlah time ni nak mkn mcm²) oklah dimaafkan.. dah 2-3 hari terakhir tu baru nk diet ketat balik jadi 81.6 dan minggu 6 ni pun sama! dari berat 81.6 minggu lepas, turun 100g sehari smp hari khamis, jumaat terus down je..gi melantak fastfood..tp xde mkn nasik pun..burger je..ayam dll.. naik balik 2kg jadik 83.4 haha..padan muka.
2 hari terakhir baru nak insaf lea buat egg detox ahad tu..isnin atkins balik, turun lah hasil melantak tu dan kembali ke 81.6kg hari ni...nasib baik sama cam last week,kalau x turun 2kg tu mmg xboleh dimaapkan..huhu
 
kesimpulannya!!
adakah minggu ini sejarah mungkin berulang~~~~? (sambil nyanyi lagu newboyz)
lea, ko nak ulang-ulang alik angka tu je ke? penat tahu tak!melayan pk bab diet hari²..menu telo je..x muak keeee?dah la tgh hangat telo tiruan tu..tolong lah wey minggu ni no reward² lagi dah... reward tu melambatkan/melengahkan ko nak capai 79.9 tu tahu takk?! ko reward lagi mmg dok lah tang angka ni je smp abis contest ni..org lain dah turun berkilo-kilo..ko turun 100g sehari pastu naik 2kg..bertahun lah wey nak tunggu..penat! penat!!
 
ok ok..cukup me'lecture' diri sendiri.. sendiri mau ingat.. minggu ni nak jd anti-sosial.. bawak bekal je, xmo lunch out nnt ke laut jadinya.. kental semangat smp abis weekend!! 3 minggu dah stuck sini, harap minggu ni boleh pecahkan angka keramat 81++ ni...chaiyok!

3 comments:

Diana said...

hi lea.. jgn putus asa.. teruskan usaha anda.. biasa la, cubaan tu kuat.. kantoi tu perkara biasa bagi org2 mcm kita ni, hehe.. yg penting jgn kantoi memanjang.. penat nak turunkan balik.. well, usaha dah usaha lagi.. :) good luck..

aullea said...

tq diana..
tu lar..this week berazam utk xde reward..tapi bukan reward sgt pun last week, just mkn kfc & mcd je..huhu..mcd pun mkn roti sekeping.. dah sampai angka 81+ ni dia jd stuck..susah betol nak bolos..tp try menten selagi boleh sbb ni lar berat paling ringan dlm masa 10tahun ni..huhu..thanx yea

Tilot said...

tu la kan lea..penat naik turun angka yang sama.. huhuhu... minggu lepas leh dimaafkan la (konon) hehehe... sebab period.. kite usaha lagi minggu ni!