Tuesday, April 5, 2011

CYC weigh in week 5 :(

nan hadoo..
dah jaga clean minggu lepas tp hasilnye..tarakkkk..
naik lagi ada..tp 1-2 hari terakhir diet ketat balik..akhirnya berat minggu ni menjadi..
turun 100g je..
bersyukurlahhhhh..berjaya maintain..
skrg dah capai angka yg sukar..even 81 tu pun sukar dibolosi..dlm minggu lepas kerap nampak angka 82+ memanjang.. tensi tau..bukannye ada reward ke blasah nasik ke ape.. cam x berbaloi pun ade menahan mcm ni tgk hasil 100g je.. ada yg cakap ni dah smp plateau..biar betul..baru 3minggu lea restart diet.. angka 79.9 pun belom dikecapi lagi ni weyy.. jgn ler..

cabaran minggu ni lg sukar nak mengekalkan atleast sama ngan angka ni lg.. bersabarlah..
stick to the plan. dont ever give up! (dlm hati dah nk give up sebenarnya..) stresss huhuh

8 comments:

Tilot said...

Lea..jgan stress2 tau.. pikir je macam biasa.. insya allah tak lama lagi nampak la angka 7 tu :)
Gud luck k lea!

aullea said...

tq tilot
aminnn hrp2 menjadi kenyataan..

N a d i a said...

aiyok!

ini selalu timbang ker nih sampai tahu berat naik turun nih.. huhuhu..

Lea, it is advisable to not so often weighing.. nanti bikin stress! hehehe.. timbang setiap SELASA lah.. baru ada surprise sikit! (peringatan pada diri sendiri gak nih)

ape pon, tahniahh berat turun gak!! Saye masih tak dapat nak kejar Lea nih.. adoiii

Diana said...

hi Lea.. takpe, at least turun jugak kan.. drpd xda lgsg.. kan kan.. misi harus diteruskan.. aku baru je pecahkan angka 8.. now 79.9kg, huhu takut nnti naik balik.. well, apa2 pun good luck.. sama2 la kita berusaha ya.. :D

aullea said...

nadia,tq
biasanya daily weigh in. ade pro n con.
dah penah buat seminggu sekali weigh in tp mmg surprise mengejutkan. naik. wpun jaga mkn.
kalau lepas reward day ke o/station ke hospital ke mmg dilupakan penimbg tuh..

diana, tq
wah dah capai the magic number ek.. tahniah..best giler..bila nk pass baton kat lea nie? cepat skit yeeee

maira said...

lea, keep it up k... akak pun naik minggu nie.. jangan stress.. kita usaha lagi :)

isfarina said...

kak leaaa, xpe trun sket2. kalau trun bnyak2 tu x normal plak nnt. hehe mari kita teruskan usaha sama2 :)

aullea said...

tQ semua..
lega sikit, ingatkan lea sorang statik/naik mggu lepas.. tp ade geng lagi...semangat baru minggu baru.. hrp2 berjaya turunkan lg mggu dpn..

p/s: 1st week mmg byk turun coz berat air..