Tuesday, March 8, 2011

Menu di Hospital

Meh kita skodeng menu di hospital..
skrg ni lea dah xpantang karbohidrat..semua blasah je..dah malas nk pk..huhu
lea x updet kat myfitnesspal tu sbb xde masa nk buat.just share kat sini ape yg ada. boleh tahan jugak menu hospital ni. kalau spital gomen mungkin x sesedap ni..huhu.here we go..

Day 1 (semalam 1st day admitted)
****Dinner****
Steam rice - 1 pc ayam masak kurma - sup kosong - Yakult

Day 2 (pagi td)
****Breakfast****
1 cup Corn flakes - skim milk
tak makan ----> roti putih 2keping + butter + heinz marmalade

****Lunch****
Steam rice - 1 pc ayam masak kicap - Sayur sawi - mushroom soup
tak makan ----> watermelon + Yakult + ice cream magnolia (hosp pun serve ice cream.menggoda betul)

ini pulak in the future punye menu..dia dah tulis siap2..

*****Dinner****
Brown rice - 1pc ayam masak merah - sayur campur - sup kosong - green tea - buah

Day 3 (esok)
****Breakfast****
Fried Macaroni (yummy nampak!) - sliced apple - skim milk

****Lunch****
Cream of potato - Brown rice - Chicken Kam Heong - Yogurt - Green Tea

****Dinner****
Minestrone (sup ape ntah baru google cari) - Dory fish in Thai Sauce - Boiled Choy Tam - Parshley potato - Starfruit - Green Tea

so how..mcm best je kan..leh mkn carbs hehehe..xtahu la sure naik mendadak balik ni sbb xjaga.. minum air pun sikit je ni..x lalu nk minum bergelen-gelen.. xpe lah kan..bagi chance.. :))))

3 comments:

atty's said...

assalamualaikum lea...buat masa ni lea takyah lah diet..nanti dah sihat , leh je diet balik ..

kty doakan semoga lea cepat sembuh ye..amin ..

Tilot said...

lea...sedap2 je makanan hospital ni.. berkhasiat pulak tu..
:) hehe..

aullea said...

tq atty.lea mmg xdiet pun. amik kesempatan ni.. :))))

kan tilot.. sedap2 belaka..mcm xde nk resist temptation pun..semua nk mkn..hehe