Sunday, March 27, 2011

Food Diary yang terabai

ini kes ingat-ingat lupa kat food diary. xde jot down pun ape yg dimakan lately ni, ni kes berat statik tu yg mcm malas je nak buat homework(fitnesspal)..so ini just beberapa list yg lea mkn 2-3 hari ni..
sambil try mengingat balik dgn sedaya upaya..
here we go..

Jumaat (25/3/2011)
BF
- Scramble egg 1pc

Lunch
- Sayur campur 1/2 cup
- Roasted Chicken quarter(Cold Storage)
- Kacang tong garden 1pkt

Dinner
- Roasted Chicken quarter(Cold Storage)

Sabtu (26/3/2011)
BF (Big breakfast..mkn byk giler)
- Nasi lemak sesuap. haip!!
- Telur mata 1pc
- Ayam kampung grg (quarter)
- Paru sambal 1/2 cup
- Ikan bilis + kacang
- Telur rebus 1pc

Lunch
- Sayur kacang goreng + telur 1/2cup
- Paru sambal 1/2 cup

Dinner
- Ayam goreng (breast) 1pc
- Kacang tong garden 1pkt

Ahad (27/3/2011)
BF
-Capati(1/4) + dal     <----dah tahu berat statik, nape sibuk makan carbs jugak...adoi..
- Telur rebus 1pc

Lunch
- Telur dadar
- Ayam masak lemak(breast) 1pc
- Ayam goreng brand A1(rib) 1pc

Dinner
Makan besattt mlm ni.. dah plan nk dine out. hrp-hrp berjaya mengelakkan nasik.. pls lah weyy!
sure naik esok nie.. makan bukan-bukan je hari ni..

tinggal esok je (isnin) nak menjelang selasa.. makin x strict diet.. apa nak jadi nie....??

2 comments:

Tilot said...

lea....sama la.. huhuh.. hujung mgu ni byk lak makan.. =( takut nak naik penimbang

noorcahaya said...

ni kes peluh tak keluar lah. ni.. adoiii.. same lah.. sok timbang.. hmm tgk lah.. cam tak gerak jek..