Tuesday, March 29, 2011

CYC Weigh In Week 4

SELASA!

okay, mmg hari ni selasa.. mcm biasa pepagi pijak penimbang dan snap gambo..
dah masuk minggu 4 dah..officially lea berdiet masuk minggu 2... sbb 2 minggu pertama berat naik mendadak.

Selasa lepas berat 83.6kg, pagi ni...




Jeng...Jeng...Jeng....







Alhamdulillah 81.7kg. ada jugak penurunan.. loss 1.9kg
mmg terseksa sikit sbb nak maintain kan momentum tu kan..
stakat ni dah dekat 2 minggu x sentuh nasik.. (sesuap dua je) tu pun anggap je 'halal' pejam mata.. cuma mula minggu 5 ni baru peyod so mmg minggu ni xlaju lah turun..bloating jer.. craving pun kuat ni dlm kepala nk mkn itu ini..haih..

bersabar...sampai cecah angka 79.9 nnt baru nak reward nasik...entah bila tu..?

7 comments:

amaniammar said...

congrats..

tp kagum r...aullea leh trun more than 1.5kg per week?..

nk tahu le pe cara nye nk loss byak? beside CYC nih..

aullea said...

TQ.. xtahu lah sy pun 1st time straight 2 minggu loss camni.. sblm ni sure naik punye..awk pun loss dah byk tu dekat 10kg..kagum.. sy 2 minggu pertama ni Induction phase. Atkins diet. hari ni hari ke 13. so sy tolak semua carbs kecuali dari sayur..sy x kira kalori sgt tp kira carbs. 14 hari kena strict kalau nk on kan ketosis.. lepas 14 hari baru leh adjust carbs lagi..mkn sikit2..kalau x tahan reward sehari then restart balik..huhu..

maira said...

congrats dear.. 1.9kg is a huge amount of fat... really2 proud of you... congratsssssssss :)

Tilot said...

tahniah lea!.. tak lama lagi leh nampak angka 7.. =)

yannalayola said...

perghhhhhh........ tahniah..tahniah..semoga terus turun berat... chaiyok CYC!!!!!!

aullea said...

Maira,Tilot,Yanna..
TQ.. insyallah harap² bertahan lah smp nampak angka 79.9 ni.. lepas abis induction ni baru amik nasik sikit², portion kecik.. tambah plak peyod spnjg mggu ni mmg susah nk turun huhu..

Kehelan said...

waahhh! byknya turun!