Friday, August 7, 2009

MC - Demam

Salam all.. hari ni aullea MC lagi. actually aullea dah dekat setahun x demam. rasanya antibodi kuat kot tapi sejak musim demam ni aullea pun boleh terkena. aullea malam kelmarin dah start demam. ingatkan pagi dah ok,ku gagahkan jua gi ke opis. tp makin worst lak demam. bos suh balik g klinik. aullea pon ikutla cakap bos.. doc kata mmg demam suhu tggi gak 40+ bukan ape, aullea takut nk mkn ubat kot2 efek bb ke tp doc kata kena makan ubt nnt makin melarat. lepas mkn ubat trus tdo smp ptg. doa2 je hope bb x ape2..

hari ni dah ok sikit..dah boleh bukak lappy dah. tp masih selsema & panas sikit. hopefully fullday rehat kat umh ni leh sembuh cepat.

sambil2 tu sempat jugak aullea mengidam nk makan Subway...mmg feveret aullea tu dah lama sgt x makan..tu yg ajak hby gi Subway weekend ni.. hrp2 masa tu dah ok sikit demam ni. chaiyok chaiyok Subway..




3 comments:

Lady of Leisure said...

aullea, betul cakap doc.. better makan ubat.. bukan tatau skrg kan wabak durjana tu sedang merebak..
mintak la kita semua dijauhi... semoga aullea cepat sembuh..
take care..
nak gi memana sentiasa bawak dettol sanitizer, beli bebanyak kat farmasi, dengar kata dah sold out;..

rynn2506 said...

wah mmg sedap la selera aullea time² dmm ni..subway gitu....

get well soon ya....

aullea said...

dettol sanitizer? ok nnt aullea checkout. thanks lady :)

hehe rynn.. actually dlm minggu lepas lg dah lapar subway nie..tp dok pendam je. x jugak kesempatan nk pegi.. insyaallah weekend ni sbb dah sebut depan hubby dah..