Saturday, July 18, 2009

8 weeks preg :)


Salam semua.
Perkembangan terkini. Semalam aullea gi scan baby(pic kat atas) comel nye macam chashew nut je rupa..hehe.now baru tahu aullea dah 8 minggu pregnant. syukur sgt2 lepas scan. lega dah dpt tgk sendiri baby kat dalam kantung tu.. ada kes kwn2 pernah scan ada kantung je tapi baby dah xde.. atau baby x develop.. last2 doc suh cuci..kesian sgt.risau jugak kan...sbb tu aullea insist sgt nk gi scan semalam.. alhamdulillah semuanya ok..
doc kata dah ada heartbeat. Thank God. semoga baby aullea dilindungi dan selamat membesar kat dalam. EDD kemungkinan 25 Feb 2010,insyaallah.

Currently aullea mmg tiap2 hari mual dan muntah... biasanya kena layan muntah2 di opis dulu baru la dapat sarapan. Sekarang pun aullea dah makan nasik. So mmg naik la berat ni. kadang2 rasa mcm perut berangin atau penuh je... risau gak kalau terlebih makan tapi doc kata tu bukan sbb makanan tapi sbb baby.. sekarang ni rahim dah mula nk membesar. and minggu 8-9 ni baby cepat develop utk brain,muscle,organ dia.. so mmg aullea makan asid folic, B complex, Obermin yg doc bagi. Baby pun dah xde ekor & bertukar status from embrio ke fetus bila masuk ke minggu 9 nanti.

Semuanya harap2 ok... thanks kat kawan2 yg masih ikut blog ni walaupun 'projek diet' ni dah terhenti seketika. hehe. sambung projek diet bulan mac tahun depan, ok.. utk pregnant ni aullea bajet naik jangan lebih 15kg sudah... :)

4 comments:

Yanmie said...

salam aullea,

wah mmg comeilah baby dlm tu...ish..aullea nie buat yan nk peknen je..huhuhu..

ramai tau kwn blog yan yg peknen..thn dpn nmpk gayanya ramai yg kenduri sambut baby...hehehe...

Mey Mey said...

kak congrats..
sy follow dr kelab diet lg..
macam2 dah akak try kan?
all the best key..
akhirnyer dpt gak baby.. :)

aullea said...

thanks yan..thanks mey mey..

eh mey mey ni sape ek.. geng kelab diet zaman akak ke yg baru2 nie...?
hehe sori skrg dah lama x melawat kelab..

Lady of Leisure said...

bestnya leh tengok baby lam perot..
jaga diri baik2 n makan makanan berkhasiat k, badan naik takpe, lepas bersalin annti workout balik.. yg penting skrg, baby dapat semua zat makanan.. :)