Friday, July 31, 2009

MC 2 hari

Minggu ni a lil bit tired + back prob + nausea + vomit pepagi.

1 hari cuti rehat, plus...

2 hari MC.

conti esok weekend. so masuk balik ofis monday.

hope cuti kat rumah lama2 ni leh bg aullea energy by next week.

Semalam gi jumpa doktor & doc scan sekali lagi. Syukur baby semuanya ok.

aullea nampak bby tu berenang2 je dalam kantung air ( amniotic fluid) tangan & kaki dah ada.

Lega sgt dia dah gerak-gerak.. rasanya semua 1st time mommies mesti always worried kan dlm
1st trimester ni.. aullea pun camtu.. kdg2 risau tak bertempat takut miscarriage.. mintak dijauhkan.. huhu. hope bby safe kat dalam.. amin..sabar ye..

Nak share product of the day..
Semalam beli tin ke dua susu ibu mengandung ni. nasib baik aullea ni peminat susu tapi rasanya susu ni je boleh masuk tekak aullea, Mamil Mama from Dumex. hm.. Anmum ke Enfamama ke.. dah try trial tapi x leh masuk. Dumex ni masa aullea kecik2 pun minum jugak.. dah otai dah company ni dgn product susu. mmg sedap & dlm susu tu complete DHA, folic asid dan vitamin2 pelbagai.. oklah, mengada2 lak mcm promoter..hehe. bukan ape..busan nie tak wat ape2 kat rumah...

6 comments:

rynn2506 said...

hai aullea,
salam perkenalan...kite jumpe website awk from ratuhati.com

hrp sudi bertukar² link n opinion ngan kite....

Yanmie said...

salam aullea..

takpe duk umah rehat2..1st trimester mmg mcmtu...nak masuk 2nd isnyallah semuanya akan pulih..malah akan mkn berpinggan2...hehe

susu tu yan pun minum gak time peknen dulu..hehhe..nasib baik mcm aullea gak penggemar susu...

Lady of Leisure said...

aullea, take a good care of yeself n the baby yea..
hope yr pregnancy wil go on smoothly..
:)
pls pray for me also ok..
hehe...

aullea said...

hi ryn, salam kenal. tq singgah ye :)

yan, hehe tahu dah yan mmg peminat susu.. tu yg haziq n aiman comel2 je tu...

lady, tq. insyaallah aullea jg diri. cuma perasaan risau tu always ade jek..
mestilah doakan utk lady skali. aminnn...

~yaya~ said...

hi aullea..lega kan dpt tgk baby ok n gerak2..u r so lucky sbb dh lalui this great experience..im still waiting for my time to come..takecare mommy..salam perkenalan =)

aullea said...

hi yaya. salam kenal. insyaallah ur time will come. jgn risau ada rezki tu nnt. thanks yaya singgah blog kite.. :)