Wednesday, July 29, 2009

Hapdet Week 10




Dah masuk 10 weeks... makin dikira makin lambat lak masa berlalu.huhu..x sabar nak masuk 2nd trimester. agak-agak kalau masuk 2nd trimester nnt boleh tak naik plane? sbb aullea akan ke kuching awal sept nnt.. agak-agak masa tu week 15-16 kot.. camne eak???


Aullea ade berita baik.. biasa dengar org cakap, anak tu pembawa rezeki.. tapi x sangka lak secepat ni rezeki tu datang.. hbby aullea dapat offer kerja lebih baik start ogos ni.. terkejut jugak bila lak dia apply.rupanya di rekemen. yg penting tempat kerja baru kali ni jauh lebih baik + cover maternity kat mana2 swasta compare yg lama panel pun kat nilai. apepun,lega sikit dengar.. 1st baby kan.. mesti nak swasta. hehe


Dalam minggu ni, aullea terasa sgt sakit belakang especially kat opis dok lama2.. smp hari ni aullea amik leave nak rehat kat rumah.. muntah2 pun masih lg tp kurang sikitlah compare last week.. Next appt kat klinik gov is esok petang. ok any news akan aullea hapdet kat sini nnt woccay.. tata titi tutu.



3 comments:

Yanmie said...

salam aullea,

blh je naik plane, kandungan 7 bulan ke atas baru perlukan surat dr dok. masa yan dh lapan bulan bln blk kg utk raya,ikutkan xblh..sbb ada surat dr dok jadiknya dpt ler pelepasan.

wah tahniah jugak buat hubby ya. hem rasanya nk bersalin kat mana2 pun sama je cuma layanan aje beza, sakitnya sama..hehehe..yan anak dua2 kat gomen je..tp klu adaduit lebih tak slh klu nak pegi hosp swasta.

mcm kwn dulu,budget bersalin kt hosp swasta dlm rm 3k, last2 ada kompilasi..kena bedah..apa lagik kelam kabut cari duit dkt rm 10 ribu...huhuhu nasib baik ada brg kemas mak dia..huhuhu..

bkn sblm bersalin je lepas bersalin pun kena pakai duit bnyk..huhuhu..tpklu mampu x de masalah..:)

aullea said...

hi yan.
betol yan cakap tu wpun normal bajet 3k tp aullea ready gak dlm 6-7k mana tau c-section ke..komplikasi saat2 akhir ke..
wah kwn yan smp 10k tuu.. hmm.. hrp2 tmpt kje baru hby ni leh tlg2 cover skit bab maternity tuhh..
bajet lepas bsalin x masuk lg tu.. huhu.

sblm ni berkira2 jgk nk swasta ke gov.. tp sejak news hby dpt kje baru,kitaorg decide go for swasta je..

ye ke yan naik 8+ bulan.. aullea lak, takut jgk.. bkn ape nk naik bb kecik lg.. ms tu nnt 15-16 weeks..hope xde ape2..

Cikgu Yus said...

salam lea.. sihat ke nie? sabo2 ye.. dlm peknen nie, mmg mcm2 dugaan kita. k.yus dulu mmg selalu sakit pinggang. sebab k.yus rendah n gumuk lak tu.. pnah cramp x leh bgn...lom cmpur mabuk yg smpai dl bilik operate pun doktor masih sedut muntah k,yus nie huhuhu..tp tu la..nikmat peknen nie.. sabo ye..