Friday, July 24, 2009

Frust. Berat Naik. Nape la selalu down camni?

Dah masuk week 9..bb kecik lagi..next appt dgn doc 30/7/09 nie... Actually,aullea malas sgt nak update blog.. tapi leh rajin lak tukar wajah baru blog nih.. dah xde dah ala-ala org tgh berdiet...

Bukan ape, mengenangkan projek diet terbengkalai 9 bulan ni..aullea rasa sarat sgt lah perut ni, dah 2 minggu ni makan bebas.. siap KFC..nasik lemak rendang ayam..nasik goreng..well...
u name it..semua aullea makan.. adoi..

Sekarang baru nyesal. nak nyesal pun tara guna le aullea.. terlebih manjaaaa semua nak..adeh.

over eat. padan muka berat naik. ni bukan baby naik ni..ni mummy baby yg amik kesempatan.huhuh.. nak burn kcal eksesais tak buleh..

no wonder berat naik..

ok lepas ni aullea kurangkan karbo.. masalahnyaaaa..bila dah sedap melayan nasik..mmg susah nk start balik kurangkan makanan berkarbohidrat nie..

tambah2 lak sejak peknen ni aullea alah kat sayur hijau & air kosong..

huh. sedangkan sayur & air tu lah key word nak lose weight tuhhhh... boleh pulak alah..
adoi.. frust frust..

x sabar nak puasa..cepat2lah ramadhan datang..leh la aullea kontrol nafsu ni skit :)

diet org pregnant start this monday ok..tapi x lah extreme mcm dulu.. kali ni cuba kurangkan karbo dulu ok..chaiyok bb..chaiyok aullea!

4 comments:

Mak Doyah said...

Tak pe, makan je ..lepas pantang diet semula ok.....

aullea said...

tQ mak doyah..

wina said...

a'ah la aullea..lupakan psl diet for this 9 mths k..cianlah bb tu klu mama dia asyik nk diet je

myza said...

cian bby tu kecik2 kene layan mami dia brdiet..xpayah la diet sgt llea.asalkan mkn makanan yg berkhasiat dah.esok dlm pantang xleh nak mkn langsung tau..xleh mkn sayur & air kosong??nape?