Wednesday, June 17, 2009

Fish Spa


Dah lama sebenarnya aullea nak try benda nie..tp xde masa.. so hari ni tanpa membuang masa 20minit, aullea gi try je Fish Spa. habis ikan-ikan ni gigit & makan sel kulit mati kat kaki nie..


Mula2 tu mak ai.. geli yg amat..rasa nk jerit je..nasib baik kat kolam kecik tu ade pakcik,mkcik...so byk kaki kat dlm..ikan-ikan tu x le fokus kat kaki aullea je..har har.. lama2 best pulak layan.. imejin machine je yg urut kaki.. hehe tp mmg best.. bila makcik pakcik tu kuar dari kolam semua ikan-ikan tu serbu kaki aullea.. makkkkkkk... rasa nak menjerit kegelian je weyy..nasib baik leh kontrol lagi.. har har..


Bila sesi aullea abis, angkat kaki dari kolam tu,fuhh... best gile rasa kaki nie..ringan je... mcm dah kuar je segala toksin2 & sel-sel yg dah mati tu.. lepas nie, kena buat lagi nie.. mmg byk faedah.


Ikan ni ada 2 jenis, satu Garra rufa & satu lagi Cyprinion macrostomus. Atau nama panggilannyer yg lain seperti nibble fish, kangal fish @ doctorfishen. Ikan ini di jumpai di hot spring berdekatan Kangal, Turkey. Antara fungsi & kebaikan Fish Spa ini adalah :-


1. Dapat menghindarkan kulit mati, bakteria & melambatkan proses penuaan.
2. Membantu tidak dapat tidur nyenyak & meningkatkan peredaran darah.
3. Menyembuh beberapa penyakit kaki seperti kaki busuk, kulit yg sensitif @ gatal.
4. Merawat & menjaga kulit supaya lebih sihat & berseri.
5. Ekologik & semulajadi.
6. Selamat & tiada kesan sampingan.



3 comments:

Yanmie said...

salam aullea,

eh x penah dgr pun pasal fish spa nie *jakunnya yan*..mcm best je..tp mcm yan nie mmg penggeli tak tahu ler blh ke tak letak kaki dlm tu..hehee

aullea said...

ada yan.. kalau pergi kat pasaraya besar2 ade je..kdg2 kat jusco pun ade.. kalau fish spa betul2 mmg mahal..ada yg RM30/20min.yg ni tepi2 supermarket..murah dah skrg RM10/20min je..

RiNi said...

lea.. teringin jugak nak try fish spa.. tapi segan plak sebab biasa ramai yg nengok kat tepi2 dari yg membuat.. hehehe..